Formatges
Els formatges de proximitat són productes locals i sostenibles. Aquest tipus de formatges s'elaboren amb llet de vaca, cabra o ovella, obtinguda de ramaderies properes, reflectint la seva cultura i tradició. A més a més, la seva producció de baixa escala i artesanal garanteix un producte de qualitat i sabor únic.
Formatge d'ovella Bauma Serrat
Formatge d'ovella Madurat Riudavets
Formatge d'ovella Mas Farró
Formatge de vaca Tou dels til·lers
Formatge de cabra Jove Riudavets
Formatge de vaca C'mon bri Riudavets
Formatge de vaca Costa negra petit
Formatge de cabra Montcabrer
Formatge d'ovella Murri
Formatge de cabra Suau de Clua
Formatge de cabra Cabrideta
Formatge d'ovella El Marrà
Formatge d'ovella Madurat Eco Peralada
Formatge de cabra Mas el Garet Fines Herbes
Formatge de cabra Mas el Garet Garrotxa
Formatge de cabra Bauma Garrotxa
El Formatge de cabra Bauma Garrotxa s\'elabora al Berguedà en quantitat limitada.
Marida amb cerveses lleugeres, vins negres joves o vins blancs afruitats.
Premis: Formatge premiat com a millor...
Formatge d'ovella Bauma Serrat
El Formatge Serrat d\'ovella s\'elabora al Berguedà en quantitat limitada.
Marida amb cerveses negres i amb vi de negre de criança o cava.
Formatge d'ovella Madurat Riudavets
Formatge d\'ovella artesanal, amb gust delicat però persistent. Destapa tons picants amb el temps.
Marida bé amb vins amb criança.
Formatge d'ovella Mas Farró
Formatge elaborat amb llet crua d\'ovella, de pasta premsada i escorça florida raspallada. Intens i amb personalitat.
Marida amb vins blancs envellits en bóta o un cava amb llarga criança.
Formatge de vaca Tou dels til·lers
Formatge de llet crua de vaca, tou amb escorça de pell florida de color blanc. Sabor suau i regust de xampinyons i fruits secs.
Formatge de cabra Jove Riudavets
Formatge artesanal elaborat amb llet crua de cabra. Després d\'un procés de maduració entre 2 i 4 setmanes, el resultat és un formatge amb textura untuosa i gust suau.
Marida bé amb vins joves, melmelades i amanides.
Formatge de vaca C'mon bri Riudavets
Formatge artesanal elaborat amb llet crua de vaca. Maduració entre 1 i 2 mesos. Té caràcter, de gust fi i perfumat.
Marida amb torrades, pizzes, brasa i vins negres amb un punt de criança.
Formatge de vaca Costa negra petit
Formatge semicurat, elaborat amb llet crua de vaca. De pasta rentada semipremsada i escorça rentada i recoberta amb carbó vegetal. Madurat 8 setmanes.
Formatge de cabra Montcabrer
Formatge amb pasta tancada, amb escorça grisa a causa de la floridura. Curació de 60 a 90 dies, oell banyada amb oli vegetal i carbó.
Ideal en amanides tèbies, en cremes de verdures o sobre la pasta.
Formatge d'ovella Murri
Formatge de pasta tova de la Vall d\'en Bas, elaborat amb llet crua d\'ovella. Madurat entre 10 i 15 dies. Pell blanca i pasta fina i flexible. Gust amb tocs a fruits secs.
Formatge de cabra Suau de Clua
Formatge madurat suau, de pasta blanca. Gust intens però molt aromàtic, olor de bosc humit. Prové de la llet crua de cabra de ramat propi.
Formatge de cabra Cabrideta
Formatge de llet crua de cabra, elaborat artesanalment per l\'Albert. Gustós però suau. Maduració de sis setmanes.
Formatge d'ovella El Marrà
Formatge de pasta tova d\'ovella, crmós i amb un sabor intensament suau. Escorça rentada, de color ataronjat. Maduració de sis setmanes.
Formatge de cabra Mas el Garet Fines Herbes
Formatge de cabra artesà i ecològic elaborat a Tona (Osona).
El Fines Herbes és tendre, suau, cremós i molt aromàtic per les múltiples herbes que l’envolten. Olor característica de bosc, sobretot, de sajolida. Quan es talla és blanc,...
Formatge de cabra Mas el Garet Garrotxa
Formatge de cabra artesà i ecològic, elaborat a Tona (Osona).
D’escorça florida natural de tonalitats grises, formada per un fong present a tota la Catalunya Central i que prové dels roures, pins i pollancres. La seva textura és cremosa...